Стримування Росії силами НАТО відповідає інтересам США - Клінтон

Стримування Росії силами НАТО відповідає інтересам США - Клінтон

Укрінформ
Якщо Північноатлантичний Альянс не відіграватиме своєї ролі зі стримування російської агресії у Європі, ціна миру може бути значно вищою, ніж внески, які підтримують НАТО, і це точно не відповідає інтересам Сполучених Штатів.

Про це заявила під час виборчих теледебатів на телеканалі CNN кандидат у президенти США, колишня перша леді і держсекретар країни Гілларі Клінтон.

"Згадайте, як НАТО було з нами в Афганістані – більшість країн-членів також втратили солдат і цивільних в Афганістані. Вони приєдналися до нашої об'єднаної оборонної стратегії після 11 вересня. Це багато про що говорить", - прокоментувала Клінтон одну із заяв іншого кандидата в президенти, мільярдера Дональда Трампа, що США здійснюють "надмірні витрати" на підтримку НАТО.

Вона погодилась, що Сполучені Штати мають попрацювати над фінансовими аспектами, але водночас закликала не забувати про ситуацію, яка відбувається зараз.

"Росія стає більш агресивною, реалізуючи політику залякування проти країн Балтії, ми бачимо, що вони роблять у Східній Україні, ми знаємо, як вони прагнуть перекроїти карту Європи, і це не відповідає нашим інтересам. Подумайте про те, якою буде ціна, якщо агресія Росії не буде зупинена. НАТО перебуває на лінії фронту, даючи зрозуміти, що вони (РФ – ред.) не можуть просуватися далі", - наголосила Гілларі Клінтон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-