П'ять країн ЄС виступили за створення чорного списку офшорів

П'ять країн ЄС виступили за створення чорного списку офшорів

Укрінформ
Міністри фінансів європейської G5 закликають до санкцій проти країн, що відмовляються від співпраці в боротьбі з ухиленням від сплати податків. Ця ініціатива стала реакцією на публікацію "панамських документів".

Про це повідомляє DW.

«Напередодні зустрічі міністрів фінансів 20 провідних індустріальних країн і країн (G20) п'ять держав Європи закликали створити чорний список офшорів. У спільному листі, оприлюдненому в четвер, 14 квітня, міністри фінансів Німеччини, Великої Британії, Іспанії, Італії і Франції (так звана європейська G5) виступили з вимогою введення санкцій проти країн, що відмовляються від співпраці в боротьбі з ухиленням від сплати податків», - йдеться в повідомленні.

Як наголошується у документі, публікація "панамських досьє" продемонструвала "вирішальне значення боротьби з ухиленням від сплати податків, агресивним податковим плануванням і відмиванням грошей". Крім того, учасники G5 мають намір докласти всіх зусиль для встановлення справжніх власників офшорних компаній.

В рамках пілотного проекту передбачається обмін такою інформацією в автоматичному режимі. Ініціатива G5, що базується на запропонованому міністром фінансів ФРН Вольфганг Шойбле плані з десяти пунктів для нової кампанії з боротьби з офшорами, стала, по суті, першою серйозною міжнародною реакцією на публікацію "панамських документів".

3 квітня німецька газета Suddeutsche Zeitung і Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) оприлюднили розслідування "Панамські досьє", в якому йдеться про численні офшорні компанії, що використовуються лідерами держав, політиками, знаменитостями, відомими спортсменами. Розслідування базується на даних, що включають 11,5 млн документів, викрадених з серверів одного з провідних реєстраторів офшорів у світі - панамської юридичної фірми Mossack Fonseca.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-