У Польщі сперечаються щодо критичної резолюції Європарламенту

У Польщі сперечаються щодо критичної резолюції Європарламенту

Укрінформ
Польські політики сперечаються щодо критичної у стосунку до Польщі резолюції Європарламенту.

Політики правлячої партії “Право і Справедливість” називають резолюцію абсурдною і шкідливою, а політики польської опозиції, зокрема “Громадянської платформи” (РО) – відповідною до нинішньої ситуації в РП, інформує варшавський кореспондент Укрінформу.

“Резолюція є абсурдною, шкідливою і контрпродуктивною. Вона є абсурдною, оскільки в часи, коли вибухають бомби, а ЄС бореться із серйозною міграційною кризою, Європарламент займається проблемою, яка не є проблемою, і без сумніву – не є європейською проблемою”,- заявив депутат Європарламенту Ришард Легутко.

На його переконання, резолюція є “шкідливою”, оскільки створено прецедент використання європейських інструментів до внутрішніх політичних суперечок у країні.

Легутко наголосив, що резолюція є контрпродуктивною, оскільки Європарламент став на одну із сторін політичної суперечки в Польщі.

Натомість, депутат РО, колишній Єврокомісар Януш Левандовський підкреслив, що сьогоднішня резолюція стала свідченням “загроз, які несе собою влада PiS для Польщі” і результатом “повної поразки” візиту прем’єр-міністра Беати Шидло в Європарламенті.

Нагадаємо: в ухваленій у середу резолюції законодавчого органу Євросоюзу Європарламент закликав уряд Польщі не порушувати конституцію та забезпечити дотримання принципу верховенства права.

Європарламент висловив занепокоєний ситуацією, що суттєва паралізація Конституційного суду в Польщі ставить під загрозу демократію, права людини і верховенство права.

Європарламентарії закликали уряд Польщі припинити порушення конституції та принципу верховенства права, а також виконати рекомендації Венеціанської комісії щодо цієї ситуації.

Як повідомляв Укрінформ, парламент Польщі за поданням уряду ухвалив зміни до закону про Конституційний суд, які були розкритиковані в ЄС як недемократичні та такі, що порушують принцип верховенства права.

11 березня Венеціанська комісія оцінила зміни до закону про Конституційний суд Польщі. За її оцінкою, зміни “послаблюють ефективність суду, ставлять під сумнів демократію, права людини і верховенство права у Польщі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-