США не візьмуть зобов'язання щодо ПРО, яких хоче Росія - Держдеп

США не візьмуть зобов'язання щодо ПРО, яких хоче Росія - Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати не мають наміру брати на себе юридичних зобов'язань, що американська система ПРО утримуватиметься від протистояння ядерному стримуванню РФ, на чому наполягає Москва.

Про це заявив у вівторок помічник державного секретаря США з питань контролю над озброєнням, верифікації та дотримання міжнародних угод Френк Роуз, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Огляд по протиракетній обороні абсолютно ясно засвідчив нашу політику: американська ПРО ніколи не розроблялась і не була спрямована проти стратегічного ядерного стримування РФ. Проте, у той же час, ми також дали зрозуміти, що ми не можемо і не будемо приймати юридичних зобов'язань або інших обмежень, які перешкоджатимуть нашій здатності захищати Сполучені Штати, наших союзників і наших партнерів", - наголосив представник Держдепартаменту США під час виступу на тематичній конференції в Лондоні.

Він зазначив, що гарантії, яких хоче Росія, спрямовані на обмеження американських систем ПРО та підривають здатність Америки вистояти перед балістичною ракетною загрозою. У цьому зв'язку американський представник також нагадав про ракетну загрозу в інших регіонах.

Продовження запусків ракет у Північній Кореї та Ірані, а також посилення рівня загрози з боку цих країн "обумовлює необхідність не відставати від розвитку їхніх технологій", переконаний Роуз.

Той факт, що ці програми продовжують розвиватися попри резолюції ООН і міжнародного тиску "є переконливим нагадуванням, чому США продовжуватимуть наполягати на здатності бути гнучкими та ефективно реагувати", підкреслив помічник державного секретаря США.

Як раніше повідомляло агентство, НАТО відмовило Росії в обмеженні системи ПРО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-