Брюссельські терористи планували нові вибухи у Франції

Брюссельські терористи планували нові вибухи у Франції

Укрінформ
Осередок терористичного угруповання, який базується в Брюсселі, планував новий теракт у Франції. Однак через швидке просування розслідування нападів у Парижі в листопаді 2015 року члени угруповання вдалися до атак у бельгійській столиці.

Про це у неділю, 10 квітня, повідомили у прокуратурі Бельгії, передає DW.

"Терористична група спочатку мала намір знову атакувати Францію, - цитує заяву прокуратури AFP. - Але здивовані швидкістю прогресу в проведенні розслідуванні, вони в терміновому порядку прийняли рішення здійснити атаку в Брюсселі".

Нагадаємо, напередодні бельгійські правоохоронці повідомили про затримання шістьох підозрюваних у причетності до терактів, у тому числі й Мохамеда Абріні, якого розшукували з листопада минулого року.

Чотирьом затриманим напередодні під час спецоперації поліції особам висунули обвинувачення у причетності до скоєння терактів у Брюсселі та Парижі. Серед них - Мохамед Абріні та Осама К.

Пізніше Абріні зізнався, що він і є розшукуваним так званим "чоловіком у капелюсі", якого зафіксували камери відеоспостереження в аеропорту "Завентем" у день скоєння терактів 22 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-