У Латвії заборонили ретрансляцію телеканалу

У Латвії заборонили ретрансляцію телеканалу "Росія-РТР"

Укрінформ
На території Латвії на 6 місяців буде заборонена ретрансляція і розповсюдження програм російського телеканалу "Росія-РТР".

Про це повідомляє Delfi з посиланням на рішення Національної ради електронних ЗМІ (НРЕЗМІ).

"Наше завдання як наглядача за діяльністю електронних ЗМІ полягає в тому, щоб реагувати на такі порушення і вживати заходів для їх усунення", - наголосила голова НРЕЗМІ Айя Дулевська.

Рішення набуде чинності після публікації в газеті «Latvijas Vеstnesis».

Рада констатувала, що впродовж 2015 року передачі "Росія-РТР" неодноразово порушували Закон про електронні засоби масової інформації і директиву ЄС про аудіовізуальні послуги.

У Латвії передачі "Росія-РТР" розповсюджуються зі Швеції, де утримувачем дозволу на мовлення є RusMediaCom, тому НРЕЗМІ, дотримуючись вимог директиви, надіслала повідомлення про констатовані порушення шведському регулювальникові аудіовізуальних ЗМІ і "Росії-РТР". НРЕЗМІ вважає, що дії телеканалу і констатовані в його змісті порушення завдають шкоди латвійському суспільству, загрожуючи його безпеці.

Нагадаємо: у 2014 році ретрансляція "Росія-РТР" в Латвії була обмежена на 3 місяці через порушення закону, оскільки в новинних та інших програмах була присутня пропаганда війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-