У

У "панамагейт" фігурують мінімум 28 банків Німеччини

Укрінформ
Мінімум 28 німецьких банків, серед яких шість або сім зареєстрували за допомогою панамської юридичної фірми Mossack Fonseca понад 1,200 офшорних компаній і забезпечували їх роботу в інтересах кількох тисяч німецьких клієнтів.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на дані Suddeutsche Zeitung - одного з партнерів Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ), що підготував до оприлюднення "Панамські документи".

"У відповідь на запит, Deutsche Bank визнав, що виступав посередником під час роботи клієнтів з офшорними фірмами. До 2007 року кількість таких компаній, з якими мав справу фінінститут, перевищувала 400", - йдеться в повідомленні.

У Commerzbank SZ пояснили, що, починаючи з 2008 року, "послідовно змінили підхід" до цього питання і постаралися відмовитися від такої практики.

У BayernLB, у свою чергу, уточнили, що в 2013 році продали пов'язаний з офшорними угодами клієнтський бізнес своєї люксембурзької дочірньої компанії. Таким чином, представники банків постаралися максимально дистанціюватися від будь-яких потенційно протизаконних дій, пов'язаних з "Панамськими документами".

Як повідомлялося раніше, ряд німецьких банків і концерн Siemens потрапили у поле зору журналістів у зв'язку з оприлюдненням "Панамських документів" Міжнародним консорціумом журналістських розслідувань (ICIJ).

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів задокументував велику мережу тіньових грошових переказів, які використовуються іменитими власниками з багатьох країн.

Інформація була оприлюднена 3 квітня у рамках нового масштабного дослідження під назвою "Панамські документи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-