Мінфін Польщі перевірить

Мінфін Польщі перевірить "своїх" фігурантів "панамського скандалу"

Укрінформ
Генеральна фінансова інспекція в Польщі розпочала вивчення польських фігурантів у так званих "Панамських документах" і попросить інші країни про надання інформації щодо цих справ.

Про це йдеться в оприлюдненій заяві Мінфіну Польщі.

"Пріоритетом міністерства фінансів є поліпшення податкової системи, що буде можливим завдяки введенню до польського законодавства загального положення щодо уникнення оподаткування", - заявив з цього приводу глава Мінфіну Польщі Павел Шаламаха.

Інформується, що Рада міністрів Польщі вже затвердила новий податковий кодекс, який найближчим часом розгляне Сейм країни. В рамках покращення податкової системи в Польщі планується обмеження готівкового обігу між підприємствами з 15 тис. євро до 15 тис. злотих (понад 3,5 тис. євро).

Глава польського уряду Беата Шидло заявила, що очікує від міністра фінансів Польщі упродовж найближчого часу інформації про польський слід у "Панамських документах". Вона наголосила, що покращення податкової системи є пріоритетом уряду країни.

Напередодні польські ЗМІ поінформували, що послугами панамської юридичної фірми Mossack Fonseca & Co, що надає юридичні та трастові послуги, включаючи реєстрацію офшорних фірм, користувалися і кілька польських відомих бізнесменів та політиків. Йдеться, зокрема, про колишнього мера Варшави, відомого в минулому політика і бізнесмена Павела Піскорського, одного з власників медіахолдингу "Grupa ITI" Маріуша Вальтера, а також відомого бізнесмена, який торгує енергоносіями і військовою технікою, Марека Профуса.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів повідомив про велику мережу тіньових грошових переказів, якою послуговувалися і деякі світові лідери. Інформація була оприлюднена 3-4 квітня в рамках масштабного дослідження під назвою "Панамські документи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-