Митники та прикордонники припинили страйк в аеропортах Австралії

Митники та прикордонники припинили страйк в аеропортах Австралії

Укрінформ
Співробітники митної та прикордонної служби міжнародних аеропортів Австралії припинили страйк і в найближчому майбутньому будуть працювати повний робочий день.

Повідомлення про це з’явилося сьогодні на веб-ресурсі та в офіційному fb-аккаунті Міністерства імміграції та прикордонної служби Австралії.

На це рішення страйкарі погодились, підкорившись припису Комісії з вирішення трудових спорів – національного арбітражного органу, до компетенції якого входить залагодження суперечок між працівниками і роботодавцями. Роботодавцем в даному випадку виступає федеральний уряд Австралії, юристи якого звернулися до Комісії зі скаргою, стверджуючи, що страйк негативно впливає на рівень безпеки в аеропортах. Комісія погодилася з аргументами позивачів та зобов’язала прикордонників і митників відновити роботу в повному обсязі до винесення остаточного рішення з цього питання, яке має бути прийняте 5 квітня.

Причиною страйку є безуспішні перемовини Австралійської профспілки працівників державних служб з урядом щодо підвищення зарплати, які тривають вже понад два роки.

Як повідомляв Укрінформ, через страйк митників в Австралії можливі проблеми з авіаперельотами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-