Німеччина почне в понеділок приймати біженців з Туреччини

Німеччина почне в понеділок приймати біженців з Туреччини

Укрінформ
Перша група сирійських біженців у рамках угоди між Європейським Союзом і Туреччиною прибуде в Німеччину 4 квітня.

Про це в п'ятницю повідомили з МВС ФРН, передає кореспондент Укрінформу.

"Перша група біженців-сирійців, в якій переважно сім'ї з дітьми, очікується в понеділок і буде розміщена, як передбачається, у місті Фрідланд (федеральна земля Нижня Саксонія)", - поінформували у відомстві. Кількість, яка перебуває в міністерстві, не назвали.

Цього ж дня з грецьких островів в Егейському морі в Туреччину будуть відправлені перші 500 біженців, які незаконно дісталися Європи. Йдеться про шукачів притулку, які прибули в Європу після 20 березня.

Згідно з домовленістю від 18 березня, замість кожного повернутого незаконного мігранта Туреччина передаватиме ЄС одного біженця на законних підставах. Такий підхід має припинити потік нелегальної міграції і покінчити з діяльністю контрабандистів людей.

Між тим правозахисні організації різко критикують такий підхід. Зокрема, Amnesty International у ніч на п'ятницю поширила інформацію, згідно з якою з середини січня Туреччина майже щодня примусово відправляє назад в Сирію близько 100 чоловіків, жінок і дітей, порушуючи міжнародне право, а також відмовляє в реєстрації тим, хто за нею звертається. Описуються жахливі антисанітарні умови в таборі для переміщених осіб поблизу кордону, де до того ж мають місце викрадення людей з метою отримання викупу. "Туреччина - небезпечна країна для біженців з Сирії і стає все менш безпечною з кожним днем", - йдеться у документі, який є у розпорядженні Укрінформу. Таким чином, переконані в Amnesty International, відправка в Туреччину біженців, яка починається з понеділка в рамках європейсько-турецької угоди, була б "фатальною помилкою".

Берлін перевіряє цю інформацію, заявив у п'ятницю на брифінгу в Берліні офіційний представник уряду Георг Штрайтер.

"Ми в курсі про доповідь. Ми доки не можемо підтвердити цю інформацію, її слід перевірити",- сказав Штрайтер. Цим, за його словами, наразі займаються відповідні структури.

Як повідомляв Укрінформ, 17-18 березня Європейська рада на рівні глав держав та урядів країн-членів ЄС домовилася з Анкарою про співробітництво у подоланні міграційної кризи. Йдеться про обмін шукачами притулку за форматом «один на один», надання Туреччині 3 млрд євро фінансової допомоги, скасування для турецьких громадян візового режиму у червні та просування переговорів про вступ Туреччини в ЄС. 1 квітня угода набула чинності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-