Обама вірить: Конвенція про захист ядерного матеріалу скоро запрацює

Обама вірить: Конвенція про захист ядерного матеріалу скоро запрацює

Укрінформ
Президент США Барак Обама висловив сподівання, що Конвенція про фізичний захист ядерного матеріалу запрацює найближчими тижнями.

Про це він заявив, відкриваючи у п'ятницю пленарну сесію Саміту з питань ядерної безпеки у Вашингтоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в США.

"Я із задоволенням повідомляю, що зараз 102 країни ратифікували ключовий документ – Конвенцію про фізичний захист ядерних матеріалів. Це дає підстави сподіватися, що цей документ набере чинності ближчими тижнями і дасть нам додаткові інструменти для захисту ядерних матеріалів та боротьби з можливими атаками на ядерні об'єкти", - заявив президент США.

Він також наголосив, що кілька країн доклали додаткових зусиль в цьому напрямі.

Конвенція про фізичний захист ядерного матеріалу передбачає захист ядерного матеріалу при його міжнародному транспортуванні, але не всередині країни. У 2005 році країни-члени прийняли поправку, яка розширює дію Конвенції. Поправка встановлює стандарти фізичного захисту ядерного матеріалу при його використанні, зберіганні й транспортуванні всередині країни. У МАГАТЕ закликають усі країни-члени Конвенції якомога швидше ратифікувати цю поправку.

Фото: f7x.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-