У Кремлі зреагували на викриття Reuters щодо Аліни та Аліси

У Кремлі зреагували на викриття Reuters щодо Аліни та Аліси

Укрінформ
У Кремлі не розслідуватимуть викладені у статті агентства Reuters відомості про передачу бізнесменом Григорієм Баєвским нерухомості жінкам, які мають відношення до президента Росії Володимира Путіна.

Про це повідомив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, назвавши публікацію частиною інформаційного вкидання, який очікувався днями.

У публікації Reuters ішлося про молодшу доньку Путіна Катерину Тихонову, двох близьких родичок колишньої гімнастки Аліни Кабаєвої, а також про студентку Алісу Харчеву, яка 2012 року знялася для календаря, випущеного на честь дня народження російського президента.

У трьох випадках йдеться про престижні об'єкти нерухомості, які Баєвський продав чи передав у власність, а у випадку з дочкою Путіна – вона зареєструвала нову компанію на адресу колишньої квартири Баєвського, який вказала як свій власний.

Григорій Баєвський працює помічником старого друга Путіна – підприємця Аркадія Ротенберга. Згідно з офіційними даними, тільки за останні два роки компанії, співвласником яких є Баєвський, заробили на державних будівельних підрядах не менше шести мільярдів рублів (89 мільйонів доларів).

Зв'язок Баєвського з Путіним раніше встановив журналіст Роман Анін, який проводив розслідування для східноєвропейської медіагрупи Organised Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-