Посольство відповіло на заяву французької сенаторки про табір ІДІЛ в Україні

Посольство відповіло на заяву французької сенаторки про табір ІДІЛ в Україні

Укрінформ
Посольство України у Франції назвало фантазією твердження французької сенаторки Наталі Гуле про наявність в Україні табору ІДІЛ.

Про це українське диппредставництво повідомило в офіційні заяві, розміщеній на своїй сторінці у Facebook.

«Ми глибоко стурбовані «сенсаційною» заявою сенатора Наталі Гуле, яку запросили для участі в програми «АГОРА» на (радіостанції) France Inter у неділю, 27 березня. Її твердження про існування тренувального табору ІДІЛ «в середині України» не має нічого спільного з реальністю», - йдеться в офіційному комюніке українського посольства.

Зазначається, що подібні заяви особливо недоречні, коли французи, бельгійці, українці і громадяни інших країн в усьому світу стають жертвами терористичних актів і об'єднуються в боротьбі з тероризмом.

Нагадаємо: у неділю в ефірі радіостанції France Inter французька сенаторка заявила про наявність «у середині України» тренувального табору ІДІЛ. За її словами, російська мова є другою, якою розмовляють бойовики цієї терористичної організації.

«Так, нею багато розмовляють і в Центральній Азії. Але це ж біля наших воріт, в Україні, біля наших воріт, існують канали з постачання людських ресурсів на (Близький) Схід...», - заявила  вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-