Президент Американської торговельної палати назвав бар'єри для інвестицій в Україну

Президент Американської торговельної палати назвав бар'єри для інвестицій в Україну

Укрінформ
Американські інвестори зацікавлені вкладати свої кошти в агропромисловий комплекс та інформаційні технології в Україні.

Про це в ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу заявив президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер.

«Зараз найбільше зацікавлення, однозначно, - це агропромисловий комплекс та інформаційні технології. Зараз сюди входить найбільше інвестицій», - сказав він.

За словами Гундера, буквально на початку цього місяця компанія «Каргіл» інвестувала в порт «Южний» 100 млн доларів. 

«У липні минулого року в Вашингтоні був бізнес-форум «США - Україна», тоді держсекретар по торгівлі пані Пріцкер заохочувала діалог американських компаній, аби вони дивилися на можливості в Україні. І зараз бачимо, що вже є конкретні результати»,- підкреслив він.

При цьому президент торговельної палати наголосив, що не вважає політичну чи економічну кризу перепоною для американських інвестицій, оскільки основним бар'єром є все ж таки корупція.

«Корупція на першому місці, верховенство права - на другому місці, бюрократія - на третьому місці. Оце три основні бар'єри, які реально сьогодні заважають новим інвестиціям в Україні»,- наголосив Гундер.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко розпочав сьогодні офіційний візит до США, під час якого візьме участь в ядерному саміті, а також проведе зустрічі з віце-президентом США Джо Байденом, прем'єром Нідерландів Марком Рютте, Генсеком ООН Пан Гі Муном, Президентом Польщі Анджеєм Дудою та іншими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-