Росія продовжує ввозити військове обладнання до Сирії - Reuters

Росія продовжує ввозити військове обладнання до Сирії - Reuters

Укрінформ
Росія після оголошення про часткове виведення військ із Сирії поставила туди більше обладнання і військового спорядження, ніж вивезла.

Про це пише Reuters

"Коли президент РФ Володимир Путін оголосив про виведення більшої частини російського військового контингенту з Сирії, очікувалося, що військово-морський криголам "Яуза" - одне з основних суден-постачальників російської операції в Сирії - повернеться до свого порту приписки в Північному Льодовитому океані (у Мурманську - ред.)", - зазначає агентство.

Однак натомість через три дні після заяви Путіна "Яуза" залишив чорноморський порт у Новоросійську і попрямував у сирійський Тартус.

"Що б він не віз, це був дуже важкий вантаж, він сидів так низько у воді, що його ватерлінію було ледь видно", - наголошується у публікації.

Агентство також повідомляє, що разом з "Яузою" до Сирії прибули ще два судна: великі десантні кораблі "Цезар Куніков" та "Саратов", які зазвичай використовуються для перевезення військ і військової техніки. Ці кораблі також виглядали повністю завантаженими, слідуючи на південь в бік Сирії і порожніми на шляху до Росії.

Видання підкреслює, що поки невідомо, що саме перевозять кораблі і скільки військової техніки вивозиться гігантськими вантажними літаками. Проте автори вважають, що наразі Росія фактично постачає більше обладнання та матеріалів до Сирії, ніж відправляє назад.

Як повідомляв Укрінформ, раніше командувач російського угруповання у Сирії генерал-полковник Олександр Дворніков визнав наявність у країні спецназу РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-