Спецслужби Німеччини запобігли 11 терактам за 15 років

Спецслужби Німеччини запобігли 11 терактам за 15 років

Укрінформ
Німецькі спецслужби за більш ніж 15 років запобігли 11 терактам.

Про це президент Федерального відомства кримінальної поліції (BKA) Хольгер Мюнх заявив в інтерв'ю баварському радіо «Bayern 2».

"У Німеччині з початку тисячоліття було зафіксовано 11 спроб здійснення терористичних актів, яким вдалося запобігти завдячуючи не лише злагодженій взаємодії силових органів, а й везінню", - повідомив чиновник.

За словами Мюнха, прямої загрози конкретних терактів у ФРН наразі у спецслужб немає, проте "ми можемо констатувати, що Європа і в тому числі Німеччина, є цілями ісламістського терору, тому слід зважати на підвищений ризик нападів".

Нині, за даними BKA, у полі зору відповідних органів у самій Німеччині перебувають 470 осіб, які становлять загрозу, й їхня кількість зростає з року в рік. Що стосується інших, то ісламісти досі використовують Німеччину переважно як транзитну територію, сказав шеф кримінальної поліції у програмі "Radiowelt am Morgen".

Як повідомляв Укрінформ, про відсутність інформації про підготовлювані теракти в Німеччині заявив керівник МВС Томас де Мезьєр. Між тим 56% жителів ФРН під час нещодавнього опитування заявили, що вважають цілком можливим здійснення терористичних актів у Німеччині цього року, тоді як не вірять у це лише 38% опитаних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-