Причиною катастрофи Боїнга в Ростові став конфлікт пілотів

Причиною катастрофи Боїнга в Ростові став конфлікт пілотів

Укрінформ
Причиною аварії Boeing 737-800 в аеропорту Ростова-на-Дону, швидше за все, стала помилка одного з пілотів і їх подальший конфлікт. Така основна версія слідства після розшифровки бортових самописців.

Про це пише газета "Комерсант" з посиланням на джерело, знайоме з ходом розслідування.

За даними видання, при заході на друге коло посадки екіпаж відключив автопілот і перейшов на ручний режим управління, при якому задавати кут нахилу носа літака слід самостійно, орієнтуючись по приладах. Однак, за версією експертів, пілоти через втому або за браком досвіду не врахували специфіку переходу Boeing 737-800 із режиму посадки в режим набору висоти, внаслідок чого літак вийшов на закритичні кути атаки, і його швидкість почала стрімко падати.

Після цього в кабіні виникла суперечка. Один з пілотів намагався змусити машину набрати швидкість, перевівши двигуни під злітний режим роботи. Інший вважав, що необхідно спочатку опустити ніс літака і спробував припинити набір висоти, відхиляючи штурвал від себе. На записі самописців чути крики останнього: "Стій. Куди? Стояти! Стояти!" У результаті сталася розсинхронізація роботи на обох штурвалах, і в бортовий комп'ютер почали надходити суперечливі команди, пише "Комерсант". У підсумку Boeing почав падати зі швидкістю 325 кілометрів на годину і під кутом в 45 градусів, після чого сталося його зіткнення з землею.

Через схожі тембри голосів обох пілотів розпізнати, хто з них двох припустився помилки в пілотуванні, а хто намагався її виправити, фахівці поки не можуть. Для цього можуть знадобитися додаткові експертизи, в тому числі з участю колег чи родичів членів екіпажу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-