Кремлівські ЗМІ розпалюють ненависть до біженців у Європі - Bild

Кремлівські ЗМІ розпалюють ненависть до біженців у Європі - Bild

Укрінформ
Москва знову використовує свої ЗМІ як інструмент для розпалювання ворожнечі і ненависті до біженців у Німеччині, цього разу, роздуваючи історію з "фотографією Меркель з брюссельським терористом».

Про це йдеться у статті Bild, передає берлінський кореспондент Укрінформу. 

"Вірний Кремлю журналіст послужив інтересам цькування, розгорнутого ультраправими німецькими теоретиками змови", - пише видання.

Автор статті має на увазі, зокрема кореспондента "Комсомольської правди" Дмитра Смирнова, чий "сумбурний монтаж" мав переконати, що молодий чоловік, який зробив селфі з канцлером ФРН Ангелою Меркель восени минулого року, і є брюссельський терорист. "Новину" з готовністю підхопили багато державних ЗМІ Росії.

"Я абсолютно шокований", - заявив 18-річний сирієць Анас Модамані, "герой історії", німецькому виданню після того, як дізнався про це з інтернету.

"Впадає у вічі, що в п'ятницю в другій половині дня чутки, що розлетілися по Москві, підхопило агентство "Спутник-Новости" й почало далі старанно їх поширювати. Через кілька хвилин було опубліковане повідомлення на німецькомовній сторінці служби, мабуть, спеціально, щоб підкласти дрів до вогню на вкрай праві настрої", - пише Bild.

Таблоїд нагадує, що російські державні ЗМІ не вперше використовують пропаганду в інтересах німецьких неонацистів.

Фото: Андрій Левченко  "Пташеня Геббельса – Дмитро Кисельов"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-