Путін намагається виховувати Кадирова, але марно - російський опозиціонер

Путін намагається виховувати Кадирова, але марно - російський опозиціонер

Укрінформ
Уникаючи особистих зустрічей з лідером Чечні Рамзаном Кадировим напередодні закінчення його повноважень регіонального лідера, президент РФ Володимир Путін у такий спосіб намагається виховувати його, але навряд чи це принесе результат.

Таке твердження висловив, виступаючи в четвер в "Атлантичній раді" (Вашингтон), заступник голови російської опозиційної Партії народної свободи (ПАРНАС) Ілля Яшин, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

У цьому зв'язку Яшин зазначив, що російський президент створив таку ситуацію на Кавказі, коли сам не може знайти ніякої альтернативи кадировському режиму.

"Будь-яка заміна Кадирова на іншого створить проблеми ще більші, ніж нині. Водночас Путін не може не бачити тих проблем, які існують у рамках кадировського режиму, і, судячи з усього, намагається виховувати його, поставити на місце. Але я, чесно кажучи, не вірю, що Кадиров піддається вихованню", - наголосив опозиціонер.

Повноваження Кадирова закінчуються 5 квітня.

"У російській практиці, коли закінчуються повноваження регіонального керівника, Путін заздалегідь пропонує або іншу кандидатуру, або номінує його як виконувача обов'язків, щоб він саме в цій якості брав участь у виборах. Але Путін мовчить", - зазначив Яшин.

За його словами, Кадиров уже давно домагається аудієнції з президентом, але цього не відбувається вже близько півроку.

"Кадиров не може поговорити з Путіним. Це створює дуже знервовану обстановку в Чечні, і Кадиров поводиться дуже істерично й агресивно останнім часом, більш ніж зазвичай", - резюмував російський опозиціонер.

Згідно з його висловлюваннями, почастішали напади на правозахисників, нещодавно був спалений автобус, на якому правозахисники-журналісти намагалися приїхати в Чечню. Крім того, було здійснено дуже агресивний напад на члена президентської ради з прав людини Ігоря Каляпіна.

"А Путін мовчить. Я дуже сильно сумніваюся, що Путін готовий відправити Кадирова у відставку і поміняти його на кого б то не було", - сказав Яшин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-