Український «пенсіонер-шпигун» подав у РФ прохання про помилування

Український «пенсіонер-шпигун» подав у РФ прохання про помилування

Укрінформ
Громадянин України, 73-річний пенсіонер Юрій Солошенко, засуджений у РФ за шпигунство по закритій справі, подав клопотання президенту Російської Федерації про помилування.

Про це повідомляється в опублікованій напередодні щорічній доповіді Обмудсмена РФ.

«З урахуванням віку, стану здоров'я і визнання провини Уповноважений підтримує клопотання Ю.Д.Солошенко про помилування Президентом Російської Федерації», - йдеться в доповіді.

З нього також стали відомі обставини того, чому Солошенко відбуває термін в Нижегородської області, а не на Уралі, в Сибіру і на Півночі Європейської Росії, як інші українські політв'язні. Як виявилося, це "пільговий режим".

«Враховуючи похилий вік і поганий стан здоров'я Солошенко, Уповноважений подав клопотання керівництву ФСВП Росії про направлення Солошенка в найближчий суб'єкт Російської Федерації для відбування покарання», - підкреслюється в доповіді.

Нагадаємо: 14 жовтня Мосміськсуд засудив українського пенсіонера, екс-директора полтавського оборонного заводу "Знамя" Юрія Солошенка до 6 років "за шпигунство". Подробиці справи не відомі за його секретності.

Українська сторона називала Солошенка одним з чотирьох незаконно засуджених українських громадян, щодо яких українське Міністерство юстиції направило російській стороні документи про їх передачу Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-