Ердоган: Терориста, який підірвався у Брюсселі, депортували з Туреччини до Нідерландів

Ердоган: Терориста, який підірвався у Брюсселі, депортували з Туреччини до Нідерландів

Укрінформ
Рік тому терориста-смертника, який підірвав себе у Брюсселі, депортували з Туреччини до Нідерландів.

Брахіма Бакрауї затримали поблизу кордону з Сирією за підозрою у терористичній діяльності, повідомив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган.

"Торік ми депортували його до Нідерландів та в липні 2015-го повідомляли про це відповідним органам, зокрема й бельгійській владі. Однак, попри наші попередження про те, що депортований був терористом, у Бельгії не знайшли підтверджень його зв'язків з терористичними угрупованнями", - заявив Ердоган.

Про те, що злочинець небезпечний, Анкара попереджала Бельгію, Нідерланди та Данію. Однак застереження проігнорували. З Нідерландів терорист потрапив до рук бельгійських правоохоронців. Ті його причетність до протизаконної діяльності підтвердити не змогли, тож невдовзі підозрюваного відпустили.

Нагадаємо: 22 березня у столиці Бельгії сталася серія терактів в аеропорту та центрі міста. Внаслідок трьох вибухів загинула щонайменше 31 людина, ще 270 отримали поранення. У країні оголосили найвищий рівень терористичної загрози. Посилили безпеку і більшість європейських країн.

Відповідальність за теракти на себе взяло терористичне угруповання "Ісламська держава".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-