В США помер боєць АТО, який перебував у вкрай важкому стані

В США помер боєць АТО, який перебував у вкрай важкому стані

Укрінформ
Посол України в США Валерій Чалий підтвердив інформацію про те, що в шпиталі американського міста Нью-Хевен помер український військовослужбовець, який після вкрай важкого поранення в АТО перебував у майже безнадійному стані.

Зараз посольство працює над тим, щоб репатріювати його тіло в Україну, зазначив посол у коментарі Укрінформу.

"Сьогодні маємо трагічну новину – один із наших військових помер у лікарні Нью-Хевена", - зауважив Чалий.

При цьому посол подякував лікарям шпиталю, "які взялися за дуже складне лікування українського бійця, за їх ставлення та зусилля".

Він підкреслив, що американські медики дуже часто беруться за лікування важкопоранених, коли інші країни просто не бачать шансів на виживання. Втім, навіть якщо не вдається врятувати поранених, "ці люди все-одно потребують уваги на останньому етапі свого героїчного життя", зауважив посол.

Зараз, за його словами, українські дипломати надають всю можливу допомогу, щоб "достойно доставити тіло нашого воїна додому". Чалий також подякував авіакомпанії МАУ, яка, фактично, безкоштовно допомагає в цьому, "розуміючи, що це спільна справа, і тут ідеться не про бізнес та комерцію, а про національні інтереси".

Водночас, зауважив дипломат, посольство продовжує активну роботу з американськими медиками, як військовими, так і цивільними, з метою направлення на лікування в медичні заклади США поранених українських військових, яких важко, або неможливо вилікувати в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-