Вірус Зіка може

Вірус Зіка може "атакувати" Сочі - Росспоживнагляд

Укрінформ
Росспоживнагляд не виключає ймовірність появи на курорті Сочі вірусу Зіка.

Про це заявила в суботу глава відомства Ганна Попова, повідомляє ТАСС.

"Переносник є, джерело інфекції теж може з'явитися. Міжнародні рейси, які виконуються у сочинський аеропорт, достатньо інтенсивні, кількість міжнародних заходів, яких уцьому році в Сочі під 700, приваблює сюди велику кількість іноземців. Враховуючи широку поширеність інфекції в світі, сьогодні ризики появи тут джерела інфекції, людини зараженої, яка має вірус Зіка, також присутні", - зазначила Попова.

За даними фахівців, комарі роду Aedes, які є переносниками цілого ряду інфекцій, в тому числі вірусу Зіка, зустрічаються на території Чорноморського узбережжя Кавказу, на смузі від Джубги до Абхазії. Популяція цього комара становить близько 5-7% від загальної чисельності комарів.

Вірус Зіка, названий так за назвою лісового масиву, був вперше ідентифікований в Уганді ще в 1947 році, проте донедавна викликана їм лихоманка була набагато менш відомою, ніж споріднені лихоманки денге і чікунгунья. Про Зіка заговорили лише минуломго року, коли у травні вірус почав стрімко поширюватися в Бразилії, а звідти перекинувся на інші країни Південної та Північної Америки. На сьогоднішній день вірус проник вже в 21 з 55 країн Західної півкулі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-