Туреччина

Туреччина "дотиснула" ЄС: "безвіз" можливий вже у червні

Укрінформ
Туреччина вже до кінця червня може отримати безвізовий режим з країнами Європейського Союзу, якщо Анкара виконає всі необхідні умови.

Про це йдеться у заяві за підсумками саміту ЄС-Туреччина щодо вирішення міграційної кризи. 

"Виконання дорожньої карти щодо лібералізації візового режиму буде прискорено з метою пом'якшення візових вимог для громадян Туреччини не пізніше кінця червня 2016 року, якщо всі умови будуть виконані", - зазначається у заяві.

Як повідомляється, Туреччина повинна завершити необхідні кроки для виконання решти вимог, щоб дозволити Єврокомісії після необхідної оцінки відповідності критеріям внести пропозицію щодо надання безвізового режиму в кінці квітня.

Після цього Європарламент і Рада ЄС зможуть прийняти остаточне рішення.

Нагадаємо, сьогодні, 18 березня, лідери Євросоюзу і Туреччини за результатами дводенного саміту досягли домовленості про умови співробітництва у сфері боротьби з міграційною кризою.

Головними проблемами, щодо яких сторони вели напружені переговори, були умови повернення сирійських біженців з Греції до Туреччини, а також у зворотному напрямку - переселення з турецької території сирійських біженців до країн ЄС; прискорення виділення Анкарі 3 млрд євро допомоги; пришвидшення візової лібералізації та переговорів про вступ країни до Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-