У Польщі закликають уряди країн Європи не послаблювати санкції проти Росії

У Польщі закликають уряди країн Європи не послаблювати санкції проти Росії

Документ
Укрінформ
Згода міжнародної спільноти на агресивні дії Росії в Україні лише заохочуватиме Кремль до такого роду дій в інших країнах Європи. Уряди країн ЄС не повинні послаблювати санкції проти Росії до припинення Москвою агресії на сході України і повернення Криму Україні.

Про це йдеться у зверненні Громадського комітету солідарності з Україною (ГКСзУ), прийнятого до другої річниці окупації Криму Росією, текст якого є в розпорядженні Укрінформу.

“Два роки після нелегальної окупації Криму, коли ряд європейських політиків порушує питання про “нормалізацію” відносин з Росією та перегляд дії економічних санкцій проти РФ, Громадський комітет солідарності з Україною рішуче наполягає, що санкції проти Росії повинні тривати доти, доки Москва не зупинить агресію на сході України і не завершить фактичну окупацію Кримcького півострова. Мовчазна згода світового співтовариства на дії  Росії лише заохочуватиме Москву до подальшої агресії в Європі щодо інших країн, насамперед тих, які в минулому були в орбіті царської Росії чи СРСР”, - йдеться у звернення Комітету.

ГКСзУ закликає уряд Польщі та уряди інших країн ЄС, аби вони зробити усе можливе, щоб “міжнародний тиск на Росію у вигляді санкцій не зменшувався і в результаті змусив Кремль відмовитися від імперських планів експансії і повернути Україні анексовані території”.

У документі наголошується, що вперше після завершення Другої світової війни сталася безпрецедентна подія, коли територія однієї європейської країни була силою захоплена іншою із застосуванням елементів “гібридної” війни. Підкреслюється, що “апетити” агресора не обмежилися Кримом, а після його окупації Росія завдяки своїм диверсантам й агентам підтримала дестабілізацію ситуації на сході України, де й зараз майже щодня гинуть люди.

У зверненні підкреслюється, що “повернення” Криму до Росії було чітко спланованою спецоперацією, яку підготовлено і розпочато задовго до Революції Гідності і кризи в Україні. Окупація півострова принесла драматичні зміни для її мешканців – там регулярно порушуються права кримських татар, громадян України, які відмовилися прийняти російське громадянство.

Громадський комітет солідарності з Україною в Польщі створено під час подій на Майдані дворічної давності. Його основним завданням є підтримка демократичних цінностей та перетворень в Україні. До складу комітету входять кількадесят польських та українських громадських активістів, діячів польської "Солідарності".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-