Росіяни завантажують військові літаки, що мають залишити Сирію

Росіяни завантажують військові літаки, що мають залишити Сирію

Укрінформ
Технічний персонал авіабази у Хмеймимі у Сирії розпочав підготовку літаків для далекого перельоту на аеродроми базування у Росію.

Про це повідомляє Міноборони Росії.

«Особовий склад робить вантаження устаткування, матеріально-технічних засобів і майна на літаки військово-транспортної авіації. Літаки з авіабази Хмеймим виконають переліт у пункти постійної дислокації на території Росії повітряними ешелонами у супроводі літаків військово-транспортної авіації», - зазначається у повідомленні.

Як підкреслюється, при виконанні тривалого перельоту на відстань понад 5 тис. км літаки здійснюють проміжні посадки на аеродромах у Російській Федерації для дозаправки паливом і контролю технічного стану.

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін напередодні наказав почати виведення основних сил РФ із Сирії з 15 березня. За його словами, російські пункти у Тартусі й на базі Хмеймим мають продовжити роботу у колишньому режимі. Путін додав, що частина військових, які залишилися, займатиметься контролем за дотриманням режиму припинення вогню.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Путін обговорив і погоджував з президентом САР Башаром Асадом рішення про початок виведення військ з Сирії.

Фото: mil.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-