У Росії

У Росії "кадировці" й опозиція просять завести справи одні на одних

Укрінформ
Прес-секретар глави Чечні Альві Каримов попросив Генпрокуратуру і Слідчий комітет РФ завести кримінальну справу на російського опозиціонера Іллю Яшина за публікацію доповіді про Рамзана Кадирова.

За словами Каримова, «доповідь спрямована проти Рамзана Кадирова і всього чеченського народу». До того ж, у виступах Яшина у ЗМІ містяться «наклеп, образи і безпідставні обвинувачення».

Каримов підкреслив, що подав заяву не як прес-секретар глави Чечні, а як почесний громадянин республіки.Про це повідомляє Slon.

Доповідь Яшина була опублікована самим Кадировим 23 лютого. На думку автора доповіді, в Чечні сформувалася ісламська держава, звідки бойовики прямують у міжнародні терористичні організації.

Зокрема, Яшин написав, що в Кадирова є особиста армія чисельністю до 30 тисяч осіб, а також є можливість розмовляти з президентом Росії Володимиром Путіним «на рівних».

Сам Кадиров регулярно критикує несистемну опозицію, а соратника Яшина по партії ПАРНАС Михайла Касьянова і опозиційного політика Володимира Кара-Мурзу змальовував в Інстаграмі під оптичним прицілом.

Опозиціонери подали скаргу на це відео до Слідчого комітету Росії, який передав її в управління СК по Чеченській республіці.

«У СКР з почуттям гумору краще, ніж у ФСБ. Наша з Михайлом Касьяновим заява відносно Кадирова спрямована в Слідче управління СКР по Чечні», - написав у Твіттері Кара-Мурза.

Політики вважають публікацію ролика підбурюванням до вбивства.

Аналогічну заяву Касьянов і Кара-Мурза подали у ФСБ. 13 березня стало відомо, що спецслужба жодних порушень закону в ролику не виявила.

Повноваження Кадирова на посту глави регіону закінчуються 5 квітня, сам він кілька разів говорив, що не бажає продовжувати керувати республікою і пропонував шукати йому заміну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-