Уряд Польщі переклав відповідальність за розв’язання конституційної кризи на Сейм

Уряд Польщі переклав відповідальність за розв’язання конституційної кризи на Сейм

Укрінформ
Глава Ради міністрів Польщі Беата Шидло вирішила направити критичну для влади оцінку “Венеціанської комісії” щодо змін до закону про Конституційний суд Польщі для розв’язання проблеми у парламенті.

Про це в п’ятницю заявив речник уряду РП Рафал Бохенек, інформує власний кореспондент Укрінформу.

“Як всі чули від голови цієї комісії (Венеціанської – ред.), нинішній політичний пат у Польщі розпочався за часів попереднього уряду, чинної опозиції. У зв’язку з тим, що вирішення цієї ситуації вимагає співпраці усіх політичних сил в Польщі, прем’єр Беата Шидло, серйозно сприймаючи думку комісії і поважаючи демократію, вирішила передати цю оцінку до Сейму маршалку Мареку Кухцінському разом з нашими заувагами і застереженнями”, - заявив Бохенек.

За його словами, парламентарії повинні спільно попрацювати над вирішенням політичної суперечки.

Він також підтвердив позицію уряду не публікувати рішення Конституційного суду, який кілька днів тому виніс постанову про неконституційність багатьох положень змін до закону про КС.

Голова Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанська комісія) Джанні Букіккіо у п’ятницю просив уряд Польщі опублікувати це рішення КС.

Політична криза навколо КС Польщі триває з листопада минулого року. Протести навколо змін до цього закону започаткували створення в Польщі руху KOD (Комітет захисту демократії – ред.), який регулярно протестує проти дій нинішньої влади, наголошуючи на порушенні у країні демократичних стандартів. Зокрема, багатотисячні маніфестації прибічників KOD відбулися в суботу у багатьох містах Польщі. Протестувальники вимагали від уряду оприлюднити рішення КС у цій справі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-