Двох французьких дівчат судитимуть за

Двох французьких дівчат судитимуть за "підготовку теракту"

Укрінформ
Генеральна дирекція внутрішньої безпеки Франції (DGSI) затримала двох французьких дівчат віком 15 і 17 років за підозрою у спробі підготовки та здійснення теракту в одному з концертних залів Парижа.

За вимогою прокуратури Парижа молодша потрапила під варту, старша перебуває під судовим наглядом, обом висунуто обвинувачення, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Паризький суддя, що займається справами, пов’язаними з тероризмом, ухвалив дозвіл про затримання обох дівчат. Офіційно їм висунуто звинувачення за підозрою: участь у складі організованій групі, що має зв'язки з терористичною організацією», - йдеться у повідомленні судової інстанції.

У ході досудового слідства встановлено, що обвинувачені обмінювалися у Facebook повідомленнями, в яких ділилися намірами скоїти теракт в одному з паризьких концертних залів. До листування приєдналися ще двоє сестер. Працівники DGSI заарештували усіх чотирьох 10 березня. Згодом сестер відпустили, оскільки з ініціаторами листування вони не були знайомі.

Повідомляється, що підозрювані жили у різних містах. Дівчата зізналися, що збиралися організувати теракти, подібні до тих, що сталися 13 листопада. Прокуратура Парижа розглядає лише намір скоїти злочин, оскільки обшуки у помешканнях підлітків не дали необхідних доказів про початок підготовки до задуманого. Спецслужби не виявили ні зброї, ні вибухівки, ні інструкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-