Міграційна криза: Австрія й далі обносить гратами кордон

Міграційна криза: Австрія й далі обносить гратами кордон

Укрінформ
Австрія планує побудувати нові прикордонні загородження в рамках зусиль, спрямованих на врегулювання міграційної кризи в Європі.

Про це заявила міністр внутрішніх справ Австрії Йоханна Мікль-Ляйтнер, повідомляє Німецька хвиля.

"Мабуть, що після закриття "Балканського маршруту" біженці почнуть користуватися іншими маршрутами. Тому ми готуємося до захисту австрійського кордону та на інших пунктах пропуску", - заявила вона.

За словами Мікль-Ляйтнер, окрім КПП "Шпільфельд" планується здійснювати контроль ще на 12 пунктах пропуску і, "у разі потреби, встановити там огорожі, грати, контейнери і запровадити поліцейський і військовий контроль".

Глава австрійського МВС наголосила, що її країна не прийматиме визначену їй кількість біженців доти, доки в Європі не будуть зупинені неконтрольовані міграційні потоки.

"Основною умовою розподілу сирійців, які знаходяться на території Греції і Туреччини, є забезпечення охорони зовнішніх кордонів ЄС і відмова від системи оптимізації надання притулку по всій Європі", - зазначила вона.

Мікль-Ляйтнер також висловила серйозні сумніви щодо запланованого договору з Туреччиною у рамках врегулювання міграційної кризи. Вона сказала, що співпрацювати з Туреччиною правильно, але - не за будь-яку ціну.

"Нам не можна створювати нові ризики, роблячи великі кроки у сфері безвізового режиму. Ми як європейці маємо поставити питання, чи дійсно ми серйозно ставимося до наших цінностей, якщо ми обговорюємо питання про прискорення введення безвізового режиму з країною, яка щойно поставила під примусове управління опозиційні ЗМІ", - наголосила Мікль-Ляйтнер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-