Німеччина збільшує армію через зростання напруженості

Німеччина збільшує армію через зростання напруженості

Укрінформ
Бундесвер має намір збільшити штат як військових, так і цивільних службовців на тлі ускладнення міжнародної обстановки.

Про такі плани оборонного відомства пише в суботу Franffurter Allgemeine Zeitung.

«У зв'язку зі зростанням напруженості міністр оборони планує створити 7 тис. додаткових солдатських посад», - пише видання.

До того ж передбачається збільшити кількість цивільних службовців в армії на 3 тис. осіб.

«У середньостроковій перспективі штат зростатиме і надалі», - йдеться у повідомленні. А саме, на другому етапі можна буде очікувати зростання персоналу в цілому на 15 тис. осіб. Мета - підвищення оперативної здатності Бундесверу реагувати на виклики і кризи.

Очікується, що міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйєн подасть план найближчим часом.

В озвученому наприкінці 2015-го року річному звіті уповноважений бундестагу з питань оборони Ханс-Петер Бартельс заявив про те, що «бундесвер знаходиться на межі», і необхідно збільшити чисельність армії мінімум на 7 тис. осіб. За його словами, потрібно досягти планки хоча б у 185 тис. військовослужбовців.

Наразі чисельність збройних сил ФРН становить 179 тис. осіб, і про незадовільний стан її техніки німецькі ЗМІ писали неодноразово.

Як повідомляв Укрінформ, фон дер Ляйєн також просить істотного збільшення фінансування армії до 2030 року у зв'язку зі збільшенням міжнародних зобов'язань бундесверу і відповідно до планів НАТО утримувати витрати країн-членів на рівні близько 2% ВВП. Бюджетом Німеччини 2016 року на потреби армії передбачено 34,4 млрд євро, на 2,16 млрд більше, ніж на рік раніше. Це близько 1,17% ВВП. На 2017 рік планується бюджет на рівні 34,9 млрд, на 2018 - 35 млрд євро і на 2019 рік - 35,2 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-