Міністр оборони Польщі сказав, коли країна стане повноправним членом НАТО

Міністр оборони Польщі сказав, коли країна стане повноправним членом НАТО

Укрінформ
Польша після варшавського саміту НАТО може стати повноправним членом організації, що означатиме не лише політичну участь в Альянсі, а й справжню військову присутність військ Альянсу на території країни.

Про це з нагоди 17-ї річниці вступу Польщі до НАТО заявив міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич, повідомляє варшавський кореспондент Укрінформу.

“Як сподіваємося, саміт НАТО у Варшаві змінить характер присутності Польщі в НАТО раз і назавжди. Він завершить довгий шлях і зробить Польщу та інші країни Центральної та Східної Європи повноправними членами НАТО”, - заявив Мацеревич.

Він додав, що сьогодні Польша “на порозі великої зміни, якою є перехід від політичної участі в НАТО до повноправного членства”.

Мацеревич наголосив, що сьогодні весь світ постав перед геополітичним викликом у зв'язку з агресивними діями Росії.

У цьому контексті він нагадав висловлювання президента РФ Володимира Путіна у серпні 2009 року, коли той заявив про бажання Москви замінити політичну систему в Європі двосторонніми угодами з окремими країнами.

“Ці слова було сказано через рік після агресії у Грузії і за півроку до загибелі польської еліти під Смоленськом”, - констатував глава міноборони.

Нагадаємо, саміт НАТО у Варшаві відбудеться 8-9 липня цього року.

Польща наполягає на посиленні східного флангу НАТО і розміщенні на території країн Центральної та Східної Європи бойових з’єднань армій країн НАТО, зокрема США.

Польща, Чехія та Угорщина стали членами НАТО 11 березня 1999 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-