Президент Мексики порівняв Трампа з Гітлером

Президент Мексики порівняв Трампа з Гітлером

Укрінформ
Іноземні політики реагують на «неприкрашені» висловлювання Дональда Трампа з однаковою недипломатичною відвертістю: деякі з його численних недоброзичливців навіть порівнюють Трампа з Адольфом Гітлером.

Про це йдеться у публікації USA Today у вівторок.

«Серед іноземних політиків, які висловилися на підтримку республіканського фаворита президентських перегонів, тільки президент Росії Володимир Путін і політики відверто правого спрямування, що поділяють антиіммігрантські і антимусульманські погляди Трампа», - зазначає видання.

З іншого боку, президент Мексики Пенья Ньєто у понеділок озвучив один із найбільш жорстких закидів, що «різкий тон Трампа нагадує диктаторів Беніто Муссоліні і Гітлера», - йдеться в публікації із посиланням на мексиканську газету Excelsior.

«В історії людства, на жаль, вже були епізоди, де такі висловлювання, така різка риторика насправді була дуже доленосним етапом в історії людства»,- сказав Ньєто.

Він та інші мексиканські політики обурені обіцянкою Трампа побудувати стіну, щоб утримати мексиканських мігрантів від Сполучених Штатів та зробити так, щоб Мексика заплатила за це.

Колишній постійний представник США при ООН Білл Річардсон вважає очевидним, що можливість президентства Трампа викликала «почуття відчаю» в Мексиці.

«Трамп обіцяє зробити Америку знову великою. Але його погляди відображають ізоляціонізм, що турбує світових лідерів»,- сказав Річардсон.

У Європі, яка зараз долає мігрантську кризу, німецький віце-канцлер Сігмар Габріель сказав, що Трамп і «всі ці праві популісти є не тільки загрозою миру і соціальної згуртованості, але й економічного розвитку», продовжує USA Today.

У грудні минулого року прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив, що висловлювання Трампа, які закликали до тимчасової заборони приїзду мусульман у США є «такими, що викликають чвари, нерозумними і неправильними». Деякі члени парламенту Великобританії виявили бажання заборонити Трампу відвідувати країну.

На Близькому Сході саудівський принц Аль-Валід бін Талал Аль Сауд висловив думку, що Трамп повинен вийти з виборчої гонки у США.

"Серед тих, хто підтримує Трампа, - президент РФ Володимир Путін, колишній лідер правої партії «Національний фронт» Марі Ле Пен та керівник голландської Партії свободи, антимусульманський політик Гірт Вілдерс", - зазначає USA Today.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-