Пропутінський прем'єр Словаччини, ймовірно, втратив більшість у парламенті

Пропутінський прем'єр Словаччини, ймовірно, втратив більшість у парламенті

Укрінформ
Правляча в Словаччині партія "Курс – соціальна демократія", за попередніми опитуваннями, лідирує на проведених у суботу парламентських виборах, втративши, однак, парламентську більшість.

"Курс – соціальна демократія", очолювана нинішнім прем'єр-міністром країни Робертом Фіцо, набирає близько 27% голосів.

Однак ще дев'ятьом партіям вдалося подолати п'ятивідсотковий бар'єр, що ускладнить для Фіцо формування коаліційного уряду, який дозволив би йому залишитися на своїй посаді на третій термін.

Фіцо має репутацію поміркованого націоналіста. Під час передвиборної кампанії він обіцяв, що ніколи не погодиться на запровадження квот Європейського союзу з прийому мігрантів.

Він вважає, що мусульмани, які складають переважну більшість серед вихідців з Близького Сходу, які ринули в Європу, не зможуть інтегруватися в католицьке суспільство і становитимуть загрозу національній безпеці Словаччини.

На президентських виборах 2014 року він зайняв проросійську позицію, і, програвши вибори весь 2014 рік різко критикував санкції, введені Євросоюзом проти Росії, віщував катастрофічні наслідки для словацької та європейської економіки. У 2015 році він перестав взагалі висловлюватися на цю тему, але якщо питання перегляду санкцій виникне, словацький прем'єр разом з відкритими путіністами, найімовірніше, буде завзятим прибічником їх скасування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-