ЗМІ: Лондон поплатиться за Brexit статусом «столиці світу»

ЗМІ: Лондон поплатиться за Brexit статусом «столиці світу»

Укрінформ
В разі виходу Великої Британії з ЄС Лондон ризикує втратити статус світової столиці.

Про це пише неформальний радник з міжнародних відносин президента США Барака Обами Джеймс П. Рубін у своїй колонці в The Economist.

«Лондон, як і раніше, є фінансовою столицею Європи. ... Якщо Британія буде поза ЄС, міжнародні компанії більше не зможуть використати Лондон як центр діяльності для всіх своїх європейських операцій», - йдеться у повідомленні.

Brexit (сценарій, в якому Британія вийде з ЄС, - ред.) означатиме практичні та психологічні зміни в країні, оскільки британці більше не зможуть вільно пересуватися світом, до того ж розпочнуться тривалі переговори з питань імміграції та подорожей. Всі ті європейці, які переїхали до Лондона на проживання та для працевлаштування, зіштовхнуться зі складнощами, коли Британія втратить статус члена ЄС, пише автор.

Велика Британія, як і раніше, є центральним гравцем на міжнародній арені. Країна є одним із п'яти постійних членів ООН, так чи інакше сидить за головним столом в НАТО та є учасником міжнародних фінансових інституцій і країн Співдружності.

В результаті Британія тепер унікальна, бо її дипломати підключені до всіх основних важелів, наявних в міжнародній системі, підкреслює Рубін.

Політично ціна окупності буде набагато вищою за дозвіл Британії піти з ЄС.

Як повідомлялося раніше, 23 червня відбудеться референдум стосовно виходу Британії з Євросоюзу. За результатами опитування громадської думки в країні, 43% британців наполягають на необхідності виходу країни з ЄС. Тих, хто бажає збереження членства в союзі, - 40%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-