МЗС Канади все ще сподівається посадити КНДР за стіл переговорів

МЗС Канади все ще сподівається посадити КНДР за стіл переговорів

Укрінформ
Лише спільними скоординованими зусиллями світу вдасться зупинити незаконні провокативні дії КНДР.

Про це йдеться у заяві міністра закордонних справ Канади Стефана Діона з приводу ухвалення Радбезом ООН нових санкцій щодо Пхеньяну.

«Для того, аби примусити Північну Корею зійти з її нинішнього шляху та повернутися до процесу пошуку дипломатичного та політичного рішення, необхідний узгоджений міжнародний тиск», - зазначив Діон.

Він наголосив, що Канада рішуче засуджує тривалі провокації КНДР, зокрема випробування атомної бомби та запуск балістичної ракети, що порушують міжнародні зобов’язання Пхеньяну.

«Ця резолюція надсилає недвозначний сигнал, що міжнародна спільнота рішуче налаштована зупинити безрозсудну та незаконну розробку Північною Кореєю ядерної зброї та балістичних ракет», - наголосив очільник зовнішньополітичного відомства.

Міністр додав, що Канада підтримує накладення додаткових санкцій на КНДР та навіть виступила співавтором відповідної резолюції Ради Безпеки ООН.

«Уряд Канади вживе необхідних заходів для внесення нових елементів санкцій Радбезу проти КНДР до національного законодавства Канади», - підсумував Діон.

Нагадаємо: Рада Безпеки ООН у середу, 2 березня, одноголосно ухвалила найжорсткіші санкції відносно Північної Кореї за останні два десятиліття. Санкції включають обов'язкові перевірки вантажів на виході та на вході в Північну Корею морським або повітряним шляхом, заборону на продаж або передачу країні стрілецької зброї та легкого озброєння і висилка дипломатів Пхеньяна, які беруть участь в «незаконній діяльності».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-