Штайнмайєр у Конгресі США знову наполягав на виборах на Донбасі

Штайнмайєр у Конгресі США знову наполягав на виборах на Донбасі

Укрінформ
Міністр закордонних справ США Франк Вальтер Штайнмайєр знову заявив, що наступним кроком у роботі "Нормандської четвірки" має стати досягнення угоди щодо прийняття в Україні законодавства про вибори на Донбасі.

З такою заявою він виступив у вівторок на слуханнях Гельсінської комісії в Конгресі США у якості голови ОБСЄ в 2016 році, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Зараз ми (представники формату "Нормандської четвірки" – ред.) обговорюємо наступний крок. За послідовністю Мінської угоди, наступне, що має бути зроблено зараз – це домовленість про нове виборче законодавство, яке організовуватиме вибори на сході України", - наголосив Штайнмайєр.

На його переконання, це дозволить створити "нову легітимність" на Донбасі. Він також зазначив, що досі в цьому питанні існують великі прогалини, які треба долати.

Тим не менше, діючий голова ОБСЄ (титул переходить до глави МЗС країни, яка приймає головування в новому році, - ред.) засудив порушення з боку Росії міжнародного права, принципів та зобов'язань ОБСЄ в раках агресії проти України.

У цьому зв'язку він повторив, що результат мінських угод все ще далекий від досконалості, тому належить ще багато чого зробити.

"Але я залишаюсь упевненим, що Мінські домовленості – це найкращий шанс для нас покінчити з цим конфліктом", - підкреслив Штайнмайєр.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Німеччини напередодні заявив про необхідність проведення ближчим часом виборів на Донбасі, перебуваючи в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку. Він вислови надію, що це вдасться зробити в першій половині нинішнього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-