ІДІЛ тероризує Ірак з безнадії - Держдеп

ІДІЛ тероризує Ірак з безнадії - Держдеп

Укрінформ
ІДІЛ вчиняє теракти у Іраку через відчай у зв’язку із втратою контролю над територіями у Сирії.

Про це під час брифінгу у Вашингтоні сказав речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми розцінюємо вчорашні теракти у Багдаді як свідчення відчаю терористів ІДІЛ, які влаштовують вибухи у Іраку з метою залякування після того, як їх практично витіснили із Рамаді. Вони вчиняють напади не з метою проявлення сили, а через намагання показати здатність завдавати бодай якоїсь шкоди, коли їх продовжують витісняти з різних пунктів», - зазначив Кірбі.

Він додав, що влада Іраку що є сил намагається гарантувати безпеку усім жителям країни.

«Безпека у Багдаді залишається головним пріоритетом, уряд висловив свою рішучу налаштованість на убезпечення усіх іракців та подолання розколів у суспільстві. США підтримують прем’єр-міністра у цьому», - наголосив речник Держдепу.

Він також висловив співчуття жертвам вчорашніх терактів у Іраку, що забрали більше 70 життів та поранили понад сотню чоловік.

«Ми висловлюємо свої найщиріші співчуття сім’ям тих, хто постраждав від цього безглуздого насилля, та підтверджуємо свою готовність допомогти уряду Іраку перемогти ІДІЛ», - підкреслив Кірбі.

Як повідомляло агентство, подвійний теракт у Багдаді забрав життя понад 70 осіб. Відповідальність за нього взяло на себе терористичне угрупування ІДІЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-