Прем’єр Угорщини: Автоматичного продовження санкцій проти РФ не буде

Прем’єр Угорщини: Автоматичного продовження санкцій проти РФ не буде

Укрінформ
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступає проти автоматичного продовження санкцій проти Росії.

Про це він заявив у понеділок під час зустрічі з угорськими послами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наприкінці першого півріччя цього року можна очікувати на серйозну дискусію в ЄС щодо реалізації Мінських домовленостей. Іншими словами, не буде автоматичного продовження санкцій проти Росії. Перед прийняттям нами (ЄС – ред.) рішення має відбутися спокійний та об’єктивний аналіз Мінських домовленостей", - заявив Орбан.

Угорський прем’єр вже не вперше говорить про небажання автоматично продовжувати санкції проти РФ влітку цього року. У цьому ж дусі він висловлювався в середині лютого після зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним під час візиту до Москви.

Уряд Орбана намагається утримувати добрі відносини з Москвою у зв’язку з підписаною між Будапештом і Москвою в лютому 2014 року угодою на будівництво російським "Росатомом" двох нових енергоблоків на АЕС у місті Пакш. Для цього Росія надає Угорщині міждержавний кредит у розмірі 10 млрд євро терміном на 30 років.

На початку січня цього року в Будапешті відбулася багатотисячна демонстрація проти зближення Угорщини з Росією й економічної залежності Будапешта від Москви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-