Прем'єр Болгарії назвав «неподобством» блокаду кордону

Прем'єр Болгарії назвав «неподобством» блокаду кордону

Укрінформ
Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов має намір вжити більш серйозні заходи відносно Греції, якщо грецькі фермери не розблокують болгарсько-грецький кордон.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook після зустрічей з грецькими митниками, поліцейськими і фермерами, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Кілька хвилин тому я зустрічався з болгарськими і грецькими поліцейськими і митниками, а також з грецькими фермерами. Сказав їм, що те, що вони коять - цілковите неподобство. Болгарія завжди надавала підтримку своєму грецькому сусідові, але якщо проблема не вирішиться, я буду вимушений вжити якнайсуворіших заходів», - написав прем'єр.

Борисов особливо наголосив, що, якщо протягом двох днів кордон не буде розблоковано, Болгарія вважатиме, що блокада cпрямована саме проти неї.

За словами болгарського прем'єра, він має намір відмовитися від участі в саміті Туреччина-ЄС, запланованому на 7 березня, а замість саміту поїде на кордон з Грецією, аби звернути увагу Єврокомісії на існуючі проблеми.

Раніше болгарсько-грецький кордон розблоковували, проте грецькі фермери знов перешкоджають руху автотранспорту через кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-