Еббот пропонує проведення спільних навчань у Південно-Китайському морі

Еббот пропонує проведення спільних навчань у Південно-Китайському морі

Укрінформ
Колишній прем'єр-міністр Тоні Еббот закликає Австралію реалізувати своє право на вільну навігацію у спірному регіоні Південно-Китайського моря.

Йде мова про проведення військових морських та повітряних навчань на відстані 12 морських миль від штучно створених Китаєм островів, повідомляє news.com.au

«Ми повинні реалізувати своє право на свободу судноплавства, відповідно до міжнародного законодавства, тому що це не тільки питання США», – сказав політик у своїй промові під час візиту до Токіо.

Натомість чинний міністр оборони Маріс Пайн відмовилася коментувати таку можливість.

«Я дуже чітко дала зрозуміти, що не маю наміру оприлюднювати коментарі щодо потенційних операцій за участю австралійських сил оборони», – заявила вона ABC Radio.

Опозиційна партія лейбористів вважає заяви Еббота контраверсійними.

«Екс-прем'єр перебуває в Японії, де виступає з промовами, які суперечать всьому, що було попередньо сказано чинним прем'єр-міністром та міністром закордонних справ», – повідомила журналістам тіньовий міністр закордонних справ Таня Пліберсек.

Однак схоже, що лейбористи також мають дещо суперечливу позицію з цього питання, оскільки їхній лідер Білл Шортен у середу заявив, що рішення про приєднання австралійських військових кораблів до очолюваної США місії з демонстрації сили у спірному регіоні повинно бути покладене на ВМС Австралії.

Сама Таня Пліберсек сказала, що остаточну позицію з цього питання має сформувати уряд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-