Організатори «молдавської Новоросії» відбулися штрафом

Організатори «молдавської Новоросії» відбулися штрафом

Укрінформ
Суд молдавського міста Бєльци оголосив перші сім обвинувальних вироків для членів угрупування, що планувало насильницьке захоплення влади і створення на півночі країни так званої «молдавської Новоросії».

Як повідомили в Генпрокуратурі Молдови, згідно з вироком суду, семеро з 13 затриманих будуть зобов'язані виплатити штраф - по 10 тисяч молдавських леїв (близько 500 доларів), - повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Відомо також, що всі вони визнали свою провину і попросили суд розглядати їх справу в спрощеному порядку, що передбачає ухвалення більш м'яких вироків. Розслідування відносно інших шістьох членів угрупування триває.

Нагадаємо: кілька місяців тому на півночі Молдови були затримані члени угрупування, яке готувало силове захоплення влади в Молдові і створення «Бессарабської республіки», яку експерти назвали «молдавською Новоросією».

Згідно з матеріалами слідства, члени угрупування планували аналогічні силові акції по захопленню влади на півдні країни з подальшим розширенням своєї діяльності на території Одеської області України.

Фото: moldovenii.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-