Три чверті біженців прибувають до Німеччини без документів

Три чверті біженців прибувають до Німеччини без документів

Укрінформ
Органи громадської безпеки Німеччини занепокоєні тим, що в країну прибуває дедалі більше мігрантів, які не мають дійсних посвідчень особи, і це створює серйозну потенційну загрозу.

Про це з посиланням на МВС ФРН повідомляє в середу газета Berliner Morgenpost.

«У січні 2016 року близько 77% з числа всіх виявлених федеральною поліцією в прикордонному просторі мігрантів не мали документів», - йдеться в публікації.

У МВС цифру називають «на диво високою» і пояснити це явище поки що не можуть. Що, втім, не робить завдання чиновників легшим. Неможливість встановити особу того, хто прибув створює великі труднощі для Федерального відомства у справах міграції і біженців, яке не може прийняти рішення про надання притулку або відмову в такому мігрантові, якщо невідома країна його походження. Таку людину, яка може приховувати, звідки прибула, непросто і депортувати.

Це вносить плутанину і тому, що мігранти без документів цілком можуть не раз реєструватися в різних місцях, повідомляючи про себе різні дані, а це вже становить загрозу безпеці країни, тому що просто невідомо, хто може ховатися під такими «безіменними шукачами притулку».

Як раніше повідомляв Укрінформ, у 2015 році у ФРН прибули більш як 1,1 мільйона біженців. Цього року, як розраховує влада, таких буде близько 500 тисяч. Втім, торік уряду доводилося кілька разів переглядати свій прогноз у бік підвищення. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-