МЗС Італії викликало «на килим» посла США через Берлусконі

МЗС Італії викликало «на килим» посла США через Берлусконі

Укрінформ
МЗС Італії викликало американського посла для пояснення чуток щодо прослуховування в 2011 році Агентством національної безпеки (АНБ) США колишнього прем'єра Італії Сильвіо Берлусконі та його найближчих радників.

Про це повідомляється на сайті МЗС Італії.

«МЗС Італії викликало посла США в Італії Джона Філліпса, щоб отримати роз'яснення щодо чуток у пресі відносно прослуховування екс-прем'єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі та деяких його найближчих радників у 2011 році», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, WikiLeaks у вівторок, 23 лютого, оголосив про публікацію секретних документів про прослуховування АНБ США провідних світових лідерів.

АНБ прослуховувало канцлера ФРН Ангелу Меркель, генсека ООН Пан Гі Муна, ізраїльського прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху, а також екс-прем'єра Італії Сильвіо Берлусконі та колишнього президента Франції Ніколя Саркозі.

У документах йдеться про те, що Нетаньяху просив Берлусконі допомогти йому налагодити контакт із президентом США Бараком Обамою, а Саркозі обговорював з Берлусконі поганий стан італійської економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-