Путін втратив Україну для Росії на покоління вперед - Гербст

Путін втратив Україну для Росії на покоління вперед - Гербст

Укрінформ
Росія навряд чи зможе відновити добросусідські зв'язки з Україною впродовж наступних десятиліть через той рівень агресії, який кремлівське керівництво досі зберігає проти українського народу.

Про це зазначив у понеділок в Вашингтоні колишній посол США в Україні (2003-2006 рр.), а нині директор Євразійського центру "Атлантичної ради" Джон Гербст, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що Путін втратив Україну для Росії впродовж наступних кількох поколінь, захопивши Крим та розв'язавши свою війну на Донбасі", - зауважив Гербст, виступаючи під час експертної дискусії "Міжнародна політика Росії: нові сфери впливу?"

Він підкреслив, що рівень агресії путінської Росії, яку зараз спостерігає світ, давно перейшов регіональний вимір, перетворившись у глобальну небезпеку для міжнародного світоустрою.

"Неправильно заперечувати регіональне лідерство Росії і неправильно вважати кризу в Україні регіональним конфліктом, коли друга у світі за військовою потужністю країна силою змінює кордони в Європі", - зауважив експерт. Це, акцентував він, підпадає під визначення "глобальної кризи".

Водночас, Гербст наголосив, що Захід, і передусім Сполучені Штати, повинні мати активнішу політику для приборкання агресії нинішнього очільника Кремля.

"Я думаю, якщо ми запроваджуватимемо розумну політику, що означає санкції, які ми зараз застосовуємо, реальну військову підтримку України, зміцнення НАТО, особливо на сході, що ми й робимо, ми можемо вчасно зупинити політику реваншу з боку Кремля. Нам тільки необхідно мати дві речі – натхнення, щоб діяти активно, та ресурси для того, щоб це здійснити", - зауважив експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-