Держдеп визнав, що пауза в переговорах ООН по Сирії може затягнутися

Держдеп визнав, що пауза в переговорах ООН по Сирії може затягнутися

Укрінформ
Проведення 25 лютого переговорів з політичного врегулювання в Сирії під керівництвом ООН є малоймовірним.

Таку оцінку висловив у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Поновлення переговорів 25 лютого (за участі сирійської влади і опозиції - ред.) зараз не видається ймовірним", - зауважив, відповідаючи на запитання журналістів, представник зовнішньополітичного відомства США.

Водночас, підкреслив він, американська сторона продовжить взаємодію і координацію відповідних зусиль з ООН та іншими сторонами "з метою подальшого просування цього питання".

При цьому Тонер зауважив, що зараз багато зусиль приділяється забезпеченню умов для проведення цих переговорів, передусім, у контексті досягнутих в понеділок домовленостей про припинення бойових дій у Сирії.

Він роз'яснив, що ця угода, на відміну від обговорюваних раніше умов перемир'я, передбачає конкретні рамки, "відповідно до яких буде забезпечено припинення бойових дій".

За його словами, спеціальна робоча група проводитиме консультації щодо імплементації досягнутої угоди на місці з проведенням контрольного моніторингу.

Представник держдепу також погодився, що реалізація угоди в перші дні може бути не ідеальною, натомість "вона має бути запроваджена".

Як раніше повідомляло агентство, у понеділок США і Росія домовились про припинення вогню в Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-