Міжнародна коаліція знищила заводи ІДІЛ з виготовлення зброї та боєприпасів

Міжнародна коаліція знищила заводи ІДІЛ з виготовлення зброї та боєприпасів

Укрінформ
Міжнародна коаліція на чолі зі США, яка бореться з терористичним угрупованням "Ісламська держава" на території Сирії та Іраку, за минулу добу завдала 38 авіаударів, знищивши, у тому числі, живу силу, техніку ІД, а також кілька заводів з виготовлення зброї та боєприпасів разом зі складами амуніції та пального.

Про це йдеться у щоденному зведенні, оприлюдненому в неділю Пентагоном, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У Сирії здійснено 18 авіаударів з використанням штурмовиків, винищувачів та дистанційно пілотованих літальних апаратів", - зазначається в документі.

Основна кількість – дев'ять ударів авіації – завдано по терористах "Ісламської держави" поблизу міста Хасака. Рештою уражені об'єкти ІДІЛ в районах населених пунктів Хоул, Ракка, Дейр ез Зор та Манбідж. Загалом повідомляється про знищення 14 підрозділів тактичної ланки ІД, бойової позиції, трьох будівель, кількох транспортних засобів бойовиків, трубопроводу та двох логістичних маршрутів.

В Іраку сили коаліції за минулу добу завдали 20 авіаударів "за узгодження та підтримки іракського уряду". Операції були проведені в районах населених пунктів Багдаді, Хаббанія, Хіт, Мосул, Кайяра, Рамаді, Синджар. 

За повідомленням Пентагону, бойовики зазнали суттєвих втрат. У тому числі, уражені та знищені 12 тактичних підрозділів, 10 районів збору та зосередження терористів, командно-контрольний пункт ІДІЛ, вісім бойових позицій, 16 ракетно-пускових установок, п'ять транспортних засобів. Крім того, коаліція знищила та вивела з ладу три заводи з виготовлення зброї та боєприпасів ІД, п'ять постачальних складів, склад з амуніцією та місце зберігання пального.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-