Угода ЄС та Британії відповідає європейським правилам - Олланд

Угода ЄС та Британії відповідає європейським правилам - Олланд

Укрінформ
В угоді між Європейським Союзом та Великою Британією немає жодних відхилень від європейських правил.

Про це заявив президент Франції Франсуа Олланд після саміту ЄС у Брюсселі, повідомляє паризький кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні Сполучене Королівство (Великої Британії) займає особливе місце в Європі, що було завжди: воно ні в Шенгені, ні в зоні євро, воно не приєдналося до Статуту (ЄС), але це не є винятком з правил єдиного ринку, немає перегляду договорів, і немає права вето щодо зони євро, що було важливо для Франції», - сказав під час прес-конференції Олланд.

На його думку, ухвалена у п'ятницю угода не призведе до негайного перегляду наявних домовленостей, але вони можуть бути інтегровані. Олланд також підкреслив, що «дуже важливо», що положення ухваленої між Євросоюзом та Великою Британією угоди відповідають вимогам Франції, зокрема, щодо «рівності між фінансовими центрами» у Лондоні та в ЄС.

За словами французького президента, досягнутий компроміс після затвердження його усіма 28 членами надає можливість Великій Британії «ухвалити рішення відкрито і залишитися в Європейському Союзі, не перешкоджаючи йому рухатися вперед».

Олланд також зауважив, що якщо після ухвалення угоди у Британії все ж відбудеться референдум, у Європі його приймуть як належне. «Якщо під час референдуму люди (британці) скажуть «так», ми будемо продовжувати рухатися вперед у багатьох галузях, але якщо «ні», то Європа йтиме вперед, як і раніше, і лише мобілізується», - сказав він, додавши, що британці визначатимуться у червні самостійно. Французький президент також назвав дводенний марафон у Брюсселі важливою європейською подією, у якому не було перемоги одного над іншими.

Нагадаємо, що у ніч на 20 лютого саміт Європейського Союзу ухвалив рішення про домовленість, яка має запобігти виходу Великої Британії зі складу ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-