Канадський міністр вперше зустрінеться із лідерами сирійської опозиції

Канадський міністр вперше зустрінеться із лідерами сирійської опозиції

Укрінформ
Під час дводенного візиту до Туреччини міністр закордонних справ Канади вперше за останні три роки зустрінеться із лідерами сирійської поміркованої опозиції.

Про це йдеться у повідомленні МЗС Канади.

«У Туреччині міністр Діон візьме участь у круглому столі із представниками сирійської опозиції та підтвердить потужну підтримку Канадою очолюваного ООН мирного процесу, спрямованого на завершення конфлікту у Сирії», - заявили у міністерстві закордонних справ.

Стефан Діон також долучиться до Високого партнерського форуму, що обговорюватиме сучасну ситуацію у Сомалі. «Участь міністра Діона у цій міністерській зустрічі підтвердить зобов’язання Канада підтримувати міжнародні зусилля щодо стабільної та мирної Сомалі. Прогрес у цій країні важливий для регіональної безпеки та стабільності східної Африки», - йдеться у повідомленні.

У зовнішньополітичному відомстві наголосили, що востаннє зустріч канадського міністра та сирійської опозиції відбулася на початку 2013-го року.

Додамо, що Високий партнерський форум щодо Сомалі, який пройде у Стамбулі 23-24 лютого, є останньою із серії міжнародних конференцій, присвячених допомозі у відбудові Сомалі. Його проводять напередодні кількох важливих подій в Сомалі, зокрема цьогорічний виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-