BREXIT: переговори перенесли у формат робочого ланчу

BREXIT: переговори перенесли у формат робочого ланчу

Укрінформ
Робочий сніданок лідерів ЄС для продовження обговорення питання щодо умов залишення Великої Британії у складі Євросоюзу перенесений на пізніший термін у формат робочого ланчу.

Таке рішення було ухвалене після близько дев’яти годин дискусій саміту ЄС напередодні увечері та уночі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Сьогодні о 2.30 за місцевим часом (3.30 за київським) президент ЄР Дональд Туск повідомив про деякий прогрес у переговорах, які, натомість, ще далекі до завершення.

«Я можу лише констатувати, що ми досягли певного прогресу, але багато ще залишається зробити», - сказав Туск.

Після цього він і президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер розпочали нічні переговори з деякими країнами-членами, зокрема з прем’єр-міністром Бельгії Шарлем Мішелем.

Лідери ЄС у п’ятницю зберуться на робочий ланч, під час якого продовжать обговорення питання BREXIT.

Як повідомляють джерела у європейських дипломатичних колах, Бельгія зайняла доволі жорстку позицію у переговорному процесі, наголошуючи на неприпустимості надання окремим країнам-членам привілеїв і винятків щодо перебування у складі Співтовариства.

Зокрема, йдеться про те, що укладені домовленості з Лондоном мають бути остаточними, і якщо британці на референдумі проголосують за вихід з ЄС – це має бути остаточне і незворотне рішення, що матиме законодавчу силу.

Як повідомляв Укрінформ, у 2016 році у Великій Британії пройде референдум щодо залишення країни у складі Європейського Союзу. Це є політичним зобов’язанням лідера правлячої Консервативної партії Девіда Кемерона, що відображає прагнення значної кількості британців.

Велика Британія має занепокоєння та висуває умови перебування у складі ЄС за чотирма блоками проблем: економічне урядування; конкурентність; суверенітет національного уряду; соціальний захист трудових мігрантів та вільне пересування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-